(0 item) - € 0,00

Non hai articoli nel carrello.

Malloreddus Zoom

Malloreddus

Recensisci per primo questo prodotto

SKU: E98
Typisch Sardijnse pasta
Gewicht: 500 gram
Merk: Tanda e Spada

Disponibilità: Disponibile

Descrizione prodotto

  Dettagli

  Pasta van tarwemeel, gemaakt in bronzen mallen. Dit proces zorgt voor een ruw oppervlak van de pasta, waardoor de saus optimaal wordt opgenomen.

  De malloreddus, ook wel gnocchetti sardi genoemd, is een typische pasta uit Sardinië. Malloreddus betekend kalf en is het verkleinwoord voor ‘Malloru’ dat in het Sardijnse Campidaneese dialect ‘stier’ betekent. Het deeg wordt gemaakt van durummeel en water en krijgt zijn karakteristieke vorm door stukjes van 2 cm over het oppervlak van een rieten mand te rollen, het patroon van de mand op het deeg gedrukt wordt. Traditioneel worden de halve rolletjes op hun uiteinden neergezet om te drogen, wat in de verbeelding van de agro-pastorale cultuur leek op kalveren.

  kooksuggestie: gerecht met saus
  geschikte sauzen: Tomatensaus, vleessauzen, pesto en sauzen op basis van vis

  Tanda e Spada is een familiebedrijf geheel gericht het produceren van een zo hoog mogelijke kwaliteit pasta. Oude technieken om pasta te maken worden slechts aangepast met nieuwe technologie als er sprake is van een verbetering van kwaliteit. Zo wordt de pasta bijvoorbeeld nog steeds 12 uur op lage temperatuur gedroogd voor hij wordt verpakt, omdat een kortere droogtijd met grotere hitte nadelig is voor de smaak.
  Hierdoor is een uniek product ontstaan en smaakt de pasta nog zoals die hoort te smaken.
Ulteriori informazioni

  Ulteriori informazioni

  Produttore Tanda e Spada
  Uva N/A
Product's Review

  Scrivi la tua recensione

  La tua recensione: Malloreddus

CMS tab